top of page

Du kan hjelpe på mange måter:

For å drive vårt viktige arbeid er vi avhengige av økonomisk støtte. Vi trenger deg, din bedrift og din organisasjon!

Forutsigbarhet svært viktig - da kan vi planlegge nye turer, rekruttere frivillige mannskaper, vite at vi har penger til buss og ferjer osv. En buss tur-retur Polen/grense Ukraina koster om lag kr.100.000,-, avhengig av ferjepriser, bussutgifter osv.

STOR TAKK til alle dere som har bidratt med gaver så langt! Vi har mottatt i underkant av 1,6 mill kr. til nå fra til sammen fra nærmere 500 givere!

STØTT OSS FAST

Den aller beste måten du kan hjelpe ukrainske flyktninger med trygg og omsorgsfull transport til Norge på, er å bli fast giver. Beløpet velger du selv. Gå inn på nettbanken din og legg inn fast overføring til kontonr. 2699 46 24708.

ENKELTGAVE

Det er også selvsagt kjærkomment med enkeltgaver. Enkeltgaver til NSFUR er en konkret håndsrekning til de blant oss som virkelig har det ille.  

 

            Kontonummer: 2699 46 24708          

       Vipps: 759258

Organisasjonsnummer: 929 283 562           

Takk for støtten!

NØDHJELP

Stiftelsen har også som formål å bistå ukrainske flyktninger med den nødhjelp som Den ukrainske forening i Norge ber om. NSFUR har opprettet et innsamlingspunkt i Lunde i Telemark. Dette er på Stabburet ved Lunde Prestegård, Prestegårdsveien 60.Prestegårdsveien 60. Her tar vi imot og sender videre nødhjelp. Vi kan bare ta imot det som står på listen Det som blir samlet inn blir snarest råd sendt videre med det norske og ukrainske postverket. 

 

Under kan du se en liste med nødhjelp som Den ukrainske forening i Norge ber om at blir sendt til Ukraina. Du kan enten sende det i posten selv eller levere det til Stiftelsen NSFUR sitt innsamlingspunkt i Lunde.

VI TRENGER:

Ønsker du å sende adressert med posten.no, ta kontakt med ukrainsk.no@gmail.com. Vi hjelper deg med å finne passende mottaker u Ukraina.

Sovepose

Liggeunderlag

Varme klær, ull

Powerbank

Bleier

Barnemat, ikke på glass

Våtservietter

Stearinlys

Ibux, Paracet

Dyremat

Hermetikk

Tørket frukt

Nøtteblanding

Kjeks

Knekkebrød

Sjokolade

Te, pulverkaffe, kakao

Rett i koppen

Turmat

Hode- og lommelykt

Batterier

Lyslenker m/batterier

Vi har stort behov for frivillige til innsamling av nødhjelpsmateriell, samt mannskap på nye busskonvoier tur/retur Norge-Polen for ukrainske flyktninger. Bussjåfører, leger, sykepleiere/ambulansearbeidere, omsorgsarbeidere og andre oppfordres til å ta kontakt.

Vi tilbyr ikke lønn, alt er dugnad, men vi lover en svært meningsfull oppgave.

 

På bussene har vi to sjåfører med YSK-kort (yrkessjåførkompetanse), ukrainsk-norsk tolk, lege, sykepleier/medic og tre omsorgspersoner, gjerne med helsebakgrunn, til sammen syv personer på hver buss.

 

Vi legger stor vekt på ivaretakelse av den enkelte flyktning. De trenger ro og hvile, noen som kan svare på spørsmål om Norge osv., men mest av alt opplevelsen av at noen vil dem vel. De kommer fra krigsområder, har gjerne et barn på den ene armen og en bag i den andre, og det er kanskje alt de fikk med seg da de måtte flykte. Noen har også fysiske skader og psykiske traumer, etter å ha blitt tvunget til å forlate det kjæreste de har.

 

Til nå har 70 personer vært frivillige på de 15 bussene vi har satt opp til nå, inkludert de 4 første som gikk i regi av Notodden menighet. Av de 70 er det mange som har vært med på flere turer og etter hvert fått stor erfaring

Som frivillig på buss kreves et varmt hjerte og et kaldt hode. En reise varer som regel 3-6 dager. Arbeidet er 100% dugnadsbasert. 

Dersom du kan tenke deg å være frivillig på en av våre busser, 

Fyll inn skjemaet, og send til: rune.lia.nsfur@gmail.com 

eller ta kontakt med en av oss i styret. 

 

Ikke nøl med å kontakt for mer informasjon eller spørsmål.

bottom of page