top of page

VÅRT ARBEID

Formål

Vi har som formål å hjelpe ukrainske flyktninger med trygg og omsorgsfull transport hit til landet, samt samle inn og sende den nødhjelp ukrainerne selv ber om å få. Til nå har vi sendt 19 busser til den ukrainske grensa/Polen og hatt med 728 flyktninger tilbake, samt hatt med nødhjelp nedover. Den siste bussen kjørte i juni.

Busser

Inkludert den første turen med 4 busser i regi av Notodden menighet, har Stiftelsen NSFUR organisert til sammen 19 busser fordelt på 9 turer og hatt med 728 flyktninger tilbake. Den siste bussen kjørte i juni 2023. Det har vært kvinner og unge mødre med barn, bestemødre med barn og eldre over 60 år. De har vært svært slitne, noen har hatt krigsskader og traumer etter å ha sett familiemedlemmer bli skutt eller skadet.  Ombord i bussene har vi hatt lege, sykepleier/ambulansepersonell, omsorgspersoner, ukrainsk-norsk tolk og to sjåfører. På de fleste turene har vi også hatt med en eller to følgebiler. De som har vært med på turene har tatt seg fri fra jobb og gjort en enestående innsats. Alt på dugnad.

R1-06719-010A.JPG

Innsamling av nødhjelp

Stiftelsen har også som formål å bistå ukrainske flyktninger med den nødhjelp som Den ukrainske forening i Norge ber om. Vi vil samle inn og sende denne nødhjelpen til de i Ukraina som trenger det. NSFUR har opprettet et innsamlingspunkt i Lunde i Telemark. Her tar vi imot og sender videre nødhjelp. Det som blir samlet inn blir snarest råd sendt videre med det norske og ukrainske postverket. 

IMG_6884.HEIC

GALLERI

bottom of page